Macrame dekoracije za boho vjenčanja

Macrame dekoracije idealno su rješenje ako želite napraviti odmak od klasične estetike vjenčanja i postići romantičan, ali opušten efekt.

Bez puno filozofije, macrame dekoracije i boho stil se obožavaju! Kako su boho vjenčanja na vrhuncu svoje popularnosti (nadam se da će tako ostati još dugo), makrame su također postale jedne od najtraženijih dekoracija.

Nakon godina i godina elegantnog stila i čiste bijele boje, boho stil je u estetiku vjenčanja počeo unositi dozu kreativnosti i opuštenosti. Uz to, sve su manje zastupljene formalnosti i običaji, zbog čega parovi sve rjeđe posežu za “standardnim receptom” organiziranja vjenčanja.

Tako su najpoželjniji izbor među parovima postala vjenčanja na otvorenom, uz koja predivno idu razne kombinacije boja, pampas trava, rustikalni štih i makrame.

Macrame dekoracije najčešće viđamo u obliku pozadina za fotografiranje (foto zid), a česti su ukras i za stolice, stolove i bukete. Ako želite napraviti odmak od klasične estetike (bijelo cvijeće, elegantni ukrasi, unificirani izgled) i želite postići romantičan, ali opušten efekt, možda vas sljedeće fotografije motiviraju da razmotrite i tu opciju.

Macrame pozadine za fotografiranje

Dekorirani setovi za fotografiranje također su odličan izbor kada vam se sviđaju ovakve dekoracije, ali biste radije igrali “na sigurno” ili niste sigurni koji stil vam je draži.

Kako je sve popularnije organizirati fotografiranje prije ili nakon samog dana vjenčanja (svi bolje ispadnemo kada smo opušteni i odmorni), tako raste i potražnja za dodatnim tzv. setom. Zato, ako biste htjeli boho fotografije, ali ne i vjenčanje, potrebno je s dekoraterom dogovoriti pripremu boho pozadine koja će svaku fotografiju pretvoriti u prizor s Pinteresta.

Predivne primjere takvih pozadina za fotografiranje možete naći i na Instagram profilu Pantias Macrame Design koji, osim macrame dekoracija za uređenje doma, nudi inspiraciju i ideje kako kreirati boho vjenčanja.

Kako do boho vjenčanja kod nas?

Dok su takva vjenčanja donedavno bila rezervirana samo za Pinterest i Instagram, danas postoje čitavi timovi ljudi s impresivnom vizijom i estetikom koji od vjenčanja stvaraju filmske priče. Te fotografije vjenčanja postale su toliko divne da je teško biti imun na njih (čak i ako nisi neki njihov fan), a svakim danom ljestvica sve više raste.

Say my name Macrame

Zajedno sa svojim brendom Say my name Macrame, Mateja Rašić jedna je od onih koji s macrame dekoracijama dižu ljestvicu boho vjenčanjima.

Naime, osim dekoracija namijenjenih za uređenje doma, kod Say my name Macrame možete pronaći i iznajmiti dekoracije za boho vjenčanja poput onih koje se nalaze na njezinom Instagram profilu. Kako je profil prepun predivnih radova, vjerujem da ćete u trenu zavoljeti ove detalje (ako kojim slučajem već niste).

Ali, ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim je upravo jedan od najinspirativnijih setova za boho vjenčanja iza čijih makrama stoji Say my name Macrame. Riječ je o predivnom photosession-u kojeg je organizirao tim Artium weddings, a da biste vidjeli o čemu se radi – bacite oko na fotografije i inspirirajte se! ♡

S ovakvim personaliziranim pristupom, vjenčanja stvarno pričaju priču. Postaju osobnija i toplija, kakva bi zapravo trebala biti. Iz iskustva, ako se dvoumite i ne znate bi li klasično ili svoje vjenčanje, uvijek izaberite svoje.

P.S. Iako je riječ o trendu, nadam se da su boho vjenčanja došla da ostanu.

Ako vas zanima više o macrame dekoracijama za dom, pročitajte Macrame tehnika: nezaobilazni trend koji nas vraća u 70-e. Ako biste htjeli pročitati o boho stilu u domu, pročitajte Boho stil: što je to?

One thought on “Macrame dekoracije za boho vjenčanja

Comments are closed.