Terarij za biljke: kreativan DIY set iza kojeg stoji Biljke.plants

Biljke koje ne treba zalijevati – DIY terarij za biljke idealan je set za sve zaboravljive biljkoljupce!

TERARIJ ZA BILJKE – svijet u malom

Terarij za biljke je poput modernih buketa u staklenci, samo što za razliku od buketa, biljni terarij neće s vremenom uvenuti (barem ne ako ga zalijete par puta godišnje). Idealan je za sve one koji obožavaju biljke u svom domu, ali ih zaboravljaju zaliti ili im ne uspjeva ništa osim kaktusa. 

Kao naručen za sve zaboravljive biljkoljupce, na našem se tržištu pojavio kreativan, DIY (uradi sam) biljni terarij iza kojeg stoje Biljke.plants. U njihovom setu dobivate sve što vam treba za samostalnu izradu terarija, a možete ga postaviti za maksimalno sat vremena.

SET ZA IZRADU TERARIJA

DIY set se sastoji od staklenke (750 ml) s poklopcem, alata za sađenje i čišćenje terarija, biljke koju sami odaberete, zemlje, kamenčića, mahovine i nekoliko dodatnih materijala za rad.

Biljke.plants - set za samostalnu izradu biljnog terarija

Ako niste sigurni kako sami postaviti cijeli set, Biljke.plants vam uz svaku narudžbu šalju link s detaljnim video uputama koje vas korak po korak vode kroz izradu biljnog terarija.

Osim što samostalno izrađujete svoj terarij, možete i odlučiti kako će on izgledati. Tako birate između plutenog ili kamenog poklopca, a za drenažni sloj možete birati između glinenih kuglica, kamenčića i pijeska.

Biljke.plants - biljni terariji

BILJKE ZA TERARIJ

S obzirom na uvjete prirodnog staništa u kojima biljka boravi, potrebno je pažljivo birati biljke za biljni terarij. Zato kod zatvorenih biljnih terarija najčešće viđamo tropske biljke – one itekako vole visoki stupanj vlage.

Ipak, prava posebnost ovakvih terarija je činjenica da se biljke “same” zalijevaju. Budući da je riječ o samoodrživim eko sustavima u kojima biljke fotosintezom proizvode hranu i kisik, zalijevanje se odvija pomoću procesa kondenzacije unutar staklenke.

Terarij za biljke u staklenci - biljke.plants

S obzirom na sve te uvjete, u jednom setu možete izabrati dvije ili tri biljke, a izbor je prilično širok:

  • Rozna i zelena fitonija
  • Maranta
  • Asparagus
  • Peace lilly
  • Spider plant
  • Bršljan
  • Paprat
  • Hypoestes
  • Sobna palma

GDJE KUPITI TERARIJ ZA BILJKE I KOJA JE CIJENA

DIY terarije možete naručiti preko e-maila na biljke.plants@gmail.com ili Instagram profila @biljke.plants, iza kojeg stoji Ana Hrgovčić, studentica i  strastvena ljubiteljica biljaka. Što se tiče cijene DIY terarija za biljke, trenutno se kreću od 150 kuna s dvije biljke do 180 kn s tri biljke.

Biljke.plants i biljni terariji

Osim što predstavljaju lijepe dekoracije, sve DIY stvari donose osjećaj zadovoljstva kada nešto sami stvorimo. Zato ovi setovi mogu biti idealno rješenje za vas! Pružaju užitak prilikom izrade i doprinose prirodnom ambijentu doma, a ujedno ne zahtijevaju puno naknadne brige.

P.S. Usporedba s buketom nije slučajna! Ako želite nekome pokloniti DIY terarij, Biljke.plants nude mogućnost slanja poklona na kućnu adresu uz personaliziranu poruku čestitke. Baš poput buketa!

Poklon set biljnog terarija
Biljka iz porodice palme
Njega biljnog terarija
Biljke.plants i biljke koje su idealne za biljni terarij

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *