One line apstraktni crteži lica: gdje kupiti dekoracije s popularnim uzorkom

Najzastupljeniji motivi su različite forme ženskog tijela i lica, što ujedno predstavlja chic detalj i slavljenje ženskih različitosti.

Jedan od popularnijih uzoraka u interijeru su tzv. one line apstraktni crteži, odnosno crteži koji su nastali potezom samo jedne linije na (najčešće) bijeloj pozadini (pretražite pod one line art ili one line drawing).

Najzastupljeniji motivi su različite forme ženskog tijela i lica, što ujedno predstavlja chic detalj i slavljenje ženskih različitosti.

Prvo smo ih viđali na modnim dodacima poput visećih naušnica, a onda na posterima u minimalističkim i skandinavskim interijerima. Sada, osim što su se odlično uklopili u eklektične i kompleksnije prostore, apstraktni crteži mogu se naći na brojnim drugim stvarima poput šalica, jastuka i tepiha.

Razlog zašto se ti crteži toliko dobro uklapaju u sve prostore je njihova jednostavnost, a posebnost. Uvijek privuku pogled, ali nisu nametljivi. Mogu podići i osvježiti jednostavan prostor, a mogu ga i primiriti i unijeti bjelinu u kompleksnije interijere.

Najčešće budu monokromatski, odnosno karakterizira ih crna linija na bijeloj pozadini, a ponekad ćete vidjeti i zemljane tonove kao pozadinske “mrlje”.

Gdje kupiti postere s one line apstraktnim crtežima?

The Poster Club

The Poster Club je webshop iz Danske koji je svoju ponudu stvorio upravo na ovom trendu, a inspiraciju crpi iz nordijskog stila života (hygge) i minimalističkih motiva. Cijene su nešto veće, odnosno kreću se od četrdesetak eura na više.

Apstraktni one line crteži tijela

THE POSTER CLUB, Peytil PORTOFINO

One line crtež lica

THE POSTER CLUB, LouLou Avenue ONE SOUL

Gazar

Gazar je webshop iz Beograda koji apsolutno oduševljava. Osim što se fokusira na one line crteže i apstraktna lica u interijeru, Gazarove postere i tapete karakterizira suvremena i minimalistička estetika. Cijene postera kreću se između 30 i 50 eura.

Apstraktni crtež lica

GAZAR, Hold the breath

One line face drawing

GAZAR, Long before I knew you

Desenio

Nešto povoljniji i sa širim asortimanom, Desenio je sve popularniji švedski webshop s posterima koji će vam se sigurno svidjeti. Osim postera s linijskim i apstraktnim crtežima, tamo ćete naći i brojne druge motive, a dostava je besplatna iznad 49 eura.

One line crtež tijela

DESENIO, Curve line art poster

Desenio one line drawing

DESENIO, Abstract figures NO1 poster

Etsy

Na platformi Etsy možete kupiti takve postere po relativno najpovoljnijoj cijeni jer ne plaćate “brend”. Ako dosad niste tamo ništa kupovali, riječ je o marketplace-u poput Amazona ili eBay-a gdje možete naći sve, od vintage artikala do nakita, odjeće i ukrasa. Ako se odlučite na takvu kupnju, možete namjestiti filtere koji se odnose na poštarinu, lokaciju trgovine, minimalni i maksimalni iznos, itd. Tamo možete kupiti i digitalne printeve, što znači da je cijena manja jer ga sami printate. U nastavku su neki od primjera:

Etsy one line girl drawing

Etsy, BlekPrints

Apstraktni crtež lica

Etsy, LINESLIFE

Etsy, TheRedFinchPrint

One line art

Etsy, PrintIGstudio

One line crtež

Etsy, WeCreatePrints

Asos

Online trgovina ASOS ne prodaje postere, ali u svojoj ponudi često ima odjeću i posuđe s apstraktnim printevima. Njegova prednost je to što narudžba jako brzo stiže i nudi vam mogućnost besplatnog povrata u UK.

Šalica s apstraktnim printom ASOS

ASOS, Sass & Belle šalica s apstraktnim printom

Boca za vodu s apstraktnim printom ASOS

ASOS, Sass & Belle boca vode s apstraktnim printom

AEDESIGN

Ako niste vidjeli AEDESIGN postere iz Sarajeva, skoknite do njihovog Instagram profila i saznajte što ih čini toliko predivnima! Iako još ne dostavljaju u Hrvatsku, planiraju se širiti na strana tržišta pa do onda proučite njihovu ponudu i izaberite svoje favorite! Ili kupite digitalne printeve, što može biti i bolja varijanta! ♡

AEDESIGN